محل تبلیغات شما

آزمون١:اندازه گيرى گلوكز

اساس كار:گلوكز دارى گروه آلدهيدى است كه در مجاورت يد اكسيد شده و به اسيد گلوكنيك تبديل ميشود.اما فروكتوز و ساكارز دراين واكنش شركت نميكنند،مقدار مشخصى يد به محيط اضافه كرده كه بخشى از آن با گلوكز موجود در محيط واكنش داده و بخشى كه مازاد است باقى مى ماند كه باقى مانده يد درمجاورت چسب نشاسته با تيوسولفات سديم تيتر شده و از مقدار كل يد كم ميشود،به اين ترتيب مقدار گلوكز به دست مى آيد

مواد موردنياز:عسل/محلول يد١/.نرمال/بى كربنات سديم١درصد/٢٥درصدH2SO4/تيوسولفات سديم١/.نرمال/چسب نشاسته

روش كار::٢گرم عسل در بشر ريخته و در ١٠٠سى سى آب حل كرده و به بالن٢٥٠منتقل ميكنيم و با آب مقطر به حجم ميرسانيم و به عنوان نمونه از آن استفاده ميكنيم.

٢٥سى سى محلول عسل رقيق شده،٢٠سى سى محلول يد١/.نرمال و٦٠سى سى بى كربنات سديم را داخلى ارلن تميزى ريخته و به مدت٣٠دقيقه در جاى تاريك ميگذاريم.

سپس٨سى سى H2SO4و ٢سى سى چسب نشاسته به آن اضافه ميكنيم و محتويات را تا سفيد شدن با تيوسولفات سديم تيتر ميكنيم.

گرم درصد گلوكز:

A-B*250*100*0.009/25*W

A:مقدار اوليه يد

B:حجم تيوسولفات مصرفى

w:وزن عسل

٢*٠/٠٠٩.٢٥*١٠٠*٢٥٠*٦.٥-٢٠=٦٠.٧٥

آزمون٢:اندازه گيرى قند احيا كننده به روش لين آنيون

اساس آزمايش:اين روش يكى از روش هاى شيميايى است كه براى آزمون و بررسى مونوساكاريدها و اليگوساكاريدهاى احياكننده درسطح وسيعى استفاده ميشود و اساس آن احيا شدن يون هاى مس در محلول قليايى(هيدروكسيد مس آبى) به فرم اكسيد قرمز است.بهترين معرف شناخته شده براى اينگونه آزمون معرف فهلينگ است.

مواد موردنياز:محلول فهلينگ،معرف متيل بلو،محلول گلوكز١درصد

تعيين فاكتور فهلينگ:محلول گلوكز١درصد را در بورت پر كرده سپس در ارلن كوچكى٥سى سى فهلينگ A,٥سى سى فهلينگB و چند قطره معرف متيل بلو ريخته و آن را جوشانده و داغ داغ با محتويات بورت تيتر ميكنيم تا رسوب آجرى رنگ ظاهر شود.

تعيين قند احياكننده عسل:محلول عسل رقيق شده اى كه به حجم١٥٠رسانده را در بورت ميريزيم و  در يك بشر٥سى سى فهلينگA,٥سى سى فهلينگ B و ٥قطره متيل بلو ميريزيم و محلول را ميجوشانيم و داغ داغ تا رنگ آجرى تيتر ميكنيم.

گرم درصد قند احياكننده:٢٥٠*F*١٠٠/V*W

٢٥٠*٠.٠٦*١٠٠/٦=٢٥٠

آزمون٣:تست موليش

وسايل و مواد مورد نياز:اسيدغليظ(١ميلى ليتر)،نمونه(١ميلى ليتر)،دوتا سه قطره آلفا نفتول،لوله آزمايش،قطره چكان،دستكش،عينك،پيپت

روش آزمايش:در لوله آزمايش١سى سى از محلول مجهول را ميريزيم سپس توسط پى پت٢الى٣قطره آلفا نفتول به آن اضافه ميكنيم.

درمرحله بعد بااستفاده از پى پت ١سى سى اسيد سولفوريك غليظ به آرامى به آن اضافه ميكنيم بايد مراقب بود كه محلول تكان نخورد و لوله را به صورت مورب بگيريم.پى پت حاوى اسيد را به صورت كج به لبه لوله تكان دهيم تا اسيد آرام به درون لوله آزمايش بريزد و دوفاز ايجاد شود.

پس از اضافه شدن اسيد اگر قندى در محلول مجهول قرار داشت يك حلقه متمايل ب بنفش بين دوفاز درلوله آزمايش ايجاد شده و درصورتى كه قندى وجود نداشته باشد تغييرى حاصل نميگردد

نتيجه:::درون لوله آزمايش بين دوفاز رنگ بنفش ايجاد شد كه به اين معنى است كه محلول حاوى قند است.

آزمون٤:آزمايش بنديكت

هدف آزمايش:تشخيص قندهاى احياكننده از قند هاى غير احياكننده.قندهاى احياكننده به اين آزمايش پاسخ مثبت ميدهند.

موادموردنياز:محلول هاى قندى ساكارز و عسل،لوله آزمايش،معرف بنديكت،حمام بن مارى،پى پت،قطره چكان.

روش آزمايش:

ابتدا دريك لوله آزمايش٢سى سى محلول هاى قندى ساكارز و در لوله ديگر٢سى سى محلول عسل ريخته و يك لوله آزمايش حاوى محلول شاهد(آب مقطر)آماده ميكنيم.در محلول ها ٢سى سى معرف بنديكت اضافه ميكنيم و بعد ٣تا٥دقيقه درحمام بن مارى قرار ميدهيم سپس نتيجه آزمايش را به صورتى كه در لوله حاوى قند احياكننده رسوبى به رنگ سبز تا قرمز آجرى مشاهده شود در حالى كه محلول غيراحياكننده به رنگ ابتدايى خود باقى مى ماند

آزمون٥:تست بارفورد

آزمايش بارفورد فقط به مونوساكاريدها جواب مثبت ميدهد.براى تشخيص مونوساكاريد از دي ساكاريد ها به كار ميرود.

اساس آزمون: قند هاى احياكننده ميتوانند يون هاى فاتى مثل( cu2) و يون نقره را در محيط قليايى احياكنند.

مس دوظرفيتى پس ازاحيا به صورت مس يك ظرفيتى( cu)در مى آيد.اين يون كمتراز مس دوظرفيتى در آب محلول است و در نتيجه به رسوب سبزرنگCuOHيا رسوب قرمز رنگCu2Oو يا مخلوط زرد رنگى ازين دوتركيب درمى آيد.

اگرPHمحيط اسيدى شود و همچنين زمان حرارت دادن كنترل شود فقط مونوسكاريد ها به اين آزمايش جواب مثبت ميدهند.

روش كار:

ابتدا2سى سى نمونه(عسل)رابا١سى سى معرف بافورد درلوله آزمايش مخلوط كرده و به مدت٥دقيقه در بن مارى جوش قرارداده سپس پس از٥دقيقه رسوب قرمزرنگى درته لوله آزمايش مشاهده ميشود.

اگر رسوب قرمز درفاصله٢دقيقه تشكيل گرددقند مورد آزمايش مونوساكاريد است،دى ساكاريدهارابايد مدت بيشترى مثلا١١دقيقه جوشاند تا رنگ قرمز ايجاد شود.

گزارش کار جلسه ششم (هلیا اکبرلو-پگاه سلطانی-فاطمه بیدهنی)

جلسه ششم ( آیدا پاکجو , مهدیه لطفعلی , مریم عباسی )

جلسه شیشم(ملیکا رودگر،پرنیا زالی،شقایق افسری)

محلول ,سى ,آزمايش ,كه ,ميكنيم ,لوله ,و به ,ريخته و ,اضافه ميكنيم ,سى محلول ,لوله آزمايش

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تدریس مجازی ویژه ایام قرنطینه Civil engineer مهندسی نوعی آفرینش است